SAP Analytics Cloud® -SAPs nya giv

Med Analytics Cloud tar SAP ett nytt grepp på analys – ett molnbaserat system för både analys och planering som är välintegrerat i SAP Cloud Platform. Data behöver inte flyttas från källsystemen till separata datalager utan kan analyseras där det redan finns – en stor fördel som visar på kraften hos SAPs HANA-teknik. Både SAP och icke-SAP system stöds som datakällor – men det finns ett antal tekniska aspekter att tänka på innan man ger sig i kast med ”in-place analytics”.

 

SAP tillhandahåller även förkonfigurerat innehåll för olika industrier och affärsområden. Med devisen “never start from scratch again” ger detta innehåll en flygande start på analysprojektet. Det går att utöka detta innehåll, och att skapa nya rapporter och analyser med hjälp av öppna standarder.

 

SAP Analytics Cloud kommer att vara det naturliga sättet att genomföra analys på Saas-lösningar som SuccessFactors och Fieldglass. Desstuom är Cloud Analytics, namnet till trots, inte enbart ett analysverktyg utan även ett planeringsverktyg. Planering och BI kan därmed  göras i samma verktyg.

 

SAP Analytics Cloud är en intressant ny produkt som faller väl in i SAPs portfölj. Biswise har expertise och erfarenhet – kontakta oss gärna för att diskutera närmare!

Kontakta mig för mer information

ulf_500_r.png

Ulf Liljensten

CEO

Telefon: tel: +46 733 58 77 91